naslovnicaobrazovanje odraslihusavršavanjeserviser/ka dizala, monter/ka dizala

SERVISER/KA DIZALA, MONTER/KA DIZALA

Opis programa

Programi usavršavanja namijenjeni su osobama koje rade ili će raditi na poslovima servisera i/ili montera dizala. Programi polaznicima omogućuju stjecanja novih znanja i vještina te povećavaju njihovu konkurentnost na tržištu rada.

U program usavršavanja za poslove servisera/ke ili montera/ke dizala mogu se upisati osobe sa završenim  najmanje trogodišnjim strukovnim obrazovanjem elektro i/ili strojarskog smjera, navršenih 18 godina i liječničkim uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti za poslove servisera/ke ili montera/ke dizala.

Kompetencije koje će polaznici steći završetkom programa:

  • razlikovati vrste dizala s obzirom na namjenu i pogon, komponente dizala i njihovu namjenu,
  • razlikovati načelo rada mehaničkih, hidrauličnih i elektroničkih elemenata i sklopova dizala,
  • obaviti opći pregled i završnu kontrolu elemenata u dizalu – serviser,
  • obaviti montažu nosivih elemenata, pogona dizala i sklopa kočnice, električnih instalacija, hidrauličnih instalacija, sigurnosnih komponenti, kontaktnih i beskontaktnih prekidača i senzora – monter,
  • servisirati i održavati mehaničke, hidraulične i električne dijelove dizala – serviser,
  • pozicionirati dizalo i kontrolirati ispravnost cjelokupnog sustava po završetku ugradnje – monter,
  • primijeniti mjere zaštite na radu i zaštite od požara te koristiti osobna zaštitna sredstva i opremu.

 

Program usavršavanja u trajanju od 200 sati realizirat će se redovitom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 64 sati izvodi se u učionici ustanove. U konzultativno-instruktivnoj nastavi broj sati skupnih konzultacija iznosi dvije trećine ukupnog broja sati. Praktični dio usavršavanja u trajanju od 136 sati obavlja se kod poslodavca s kojim ZIRS učilište ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji.

 

Na kraju usavršavanja obavlja se provjera teoretskog i praktičnog dijela, a polaznici koji zadovolje provjeru dobivaju uvjerenje koje se upisuje u radnu knjižicu.

Cijena usavršavanja prema upitu.

Usavršavanje se održava u prostorijama ZIRS učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti usavršavanje treba dostaviti ZIRS učilištu najkasnije 8 dana prije početka usavršavanja i obaviti uplatu.


 


Cijena
Na upit
Termini
Za informacije o terminu nazovite 01/6119875