naslovnicaobrazovanje odraslihosposobljavanjeosposobljavanje za održivu uporabu pesticida za profesionalne korisnike, distributere i savjetnike

Osposobljavanje za održivu uporabu pesticida za profesionalne korisnike, distributere i savjetnike

Opis programa

Na temelju Zakona o održivoj uporabi pesticida (N.N., br. 14/14. i 115/18.) i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (N.N., br. 142/12.) sve osobe koje koriste sredstva za zaštitu bilja u poljoprivredi, pri održavanju zelenila na javnim i privatnim površinama te one koji proizvode, skladište i prodaju sredstva za zaštitu bilja obvezne su pohađati osposobljavanje za održivu uporabu pesticida.


ZIRS Učilište provodi osposobljavanja na osnovi rješenja Ministarstva poljoprivrede i propisanog programa za sljedeće module:

1. Modul za profesionalne korisnike (OPG, poljoprivrednici, tvrtke koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom kao što je ratarstvo, vinogradarstvo, povrćarstvo, ukrasno bilje i masline, tvrtke koje održavaju javne površine, komunalne tvrtke, DDD mjere, tretiranje sjemena) –  39,82 € po polazniku.

2. Modul za distributere (uvoznici i dobavljači, vlasnici rješenja o registraciji i zastupnici, trgovci na veliko i malo, prodavači i  djelatnici u nabavi) – 53,09 € po polazniku.

3. Modul za savjetnike (savjetnici u tvrtkama, javni i privatni savjetnici, savjetnici u prodaji, tehnolozi u proizvodnji) 53,09 € po polazniku.

U cijenu je uključen Priručnik, trošak polaganja ispita i naknada za izradu iskaznice.

Uvjeti za upis: 

  • za profesionalne korisnike: navršenih 18 godina života i završeno minimalno osnovno obrazovanje,
  • za distributere i odgovorne osobe u tvrtki: navršenih 18 godina života i završeno minimalno četverogodišnje srednje obrazovanje, odnosno visoko obrazovanje.

Osposobljavanje se organizira u trajanju od 15 školskih sati. Nakon osposobljavanja provodi se pismena provjera znanja.

Mjesto održavanja je u prostorijama ZIRS učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb s početkom prvog dana u 16 sati.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS učilištu najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja i obaviti uplatu.

 

Prijavnicu koju je također potrebno ispuniti možete naći OVDJE a uputu OVDJE.

Ovaj program osposobljavanja je moguće organizirati i u izvanrednom terminu za veći broj polaznika.

Cijena
Na upit
Termini
Za informacije o terminu nazovite 01/6119875