naslovnicaobrazovanje odraslihosposobljavanjerukovatelj/ica transportnim sredstvima

Rukovatelj/ica transportnim sredstvima

Opis programa
RUKOVATELJ VILIČAREM
RUKOVATELJ ELEKTROKOLICIMA
RUKOVATELJ HIDRAULIČKOM PLATFORMOM
RUKOVATELJ TORANJSKOM DIZALICOM
RUKOVATELJ MOSNOM DIZALICOM
RUKOVATELJ PORTALNOM DIZALICOM
RUKOVATELJ AUTODIZALICOM
RUKOVATELJ HIDRAULIČKOM DIZALICOM
RUKOVATELJ LAKIM DIZALICAMA
RUKOVATELJ TRAKTOROM S PRIKLJUČNIM ORUĐIMA ZA RAD
RUKOVATELJ ŠUMSKIM ZGLOBNIM TRAKTOROM
RUKOVATELJ VOZILOM ZA UNUTARNJI PRIJEVOZ
RUKOVATELJ AUTOPLATFORMOM
SIGNALIST I VEZAČ TERETA NA DIZALICAMA
RUKOVATELJ VILIČAREM U SKLADIŠNOM PROSTORU

Osposobljavanja se provode na temelju članka 3., točke 1. i 2. Pravilnika o poslovima s posebnim uvjetima rada (N.N., br. 5/84.), te članka 3., točke 5. (upravljanje dizalicama na mehanizirani pogon) te točke 6. (za signaliste i vezače tereta na dizalicama), a namijenjena su osobama koje će rukovati pojedinim od navedenih transportnih sredstava, koje su starije od 18 godina i imaju završenu osnovnu školu.

Ove programe osposobljavanja izvodi ZIRS učilište  Ustanova za obrazovanje odraslih na temelju ovlaštenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. 

Osposobljavanje se organizira u trajanju od 120 sati, od čega je 30 sati teoretske nastave, a praktični dio (90 sati) provodi se na poligonu tvrtke prema posebnom rasporedu.

Provjera znanja obavlja se iz teoretskog i praktičnog dijela, a polaznici koji zadovolje provjeru dobivaju uvjerenje kao dokaz osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu.

Troškovi teoretskog osposobljavanja iznose 800,00 kn po polazniku u što je uključen i priručnik koji služi kao nastavna dokumentacija.

Teoretski dio nastave provodi se popodne u prostorijama ZIRS učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb, s početkom prvog dana u 15 sati, a praktična nastava se održava u tvrtkama.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS učilištu najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja i obaviti uplatu.

Polaznik mora dostaviti preslike: osobne iskaznice, svjedodžbe o zadnjoj završenoj školi, liječničkog uvjerenja o sposobnosti za navedeni program od medicine rada, odgovarajuće vozačke dozvole i fotografiju za iskaznicu rukovatelja.

Ovaj program osposobljavanja je moguće organizirati i u izvanrednom terminu za veći broj polaznika.

Obrazac prijavnice za prijavu putem faksa 01/611-98-12 možete preuzeti ovdje.


Cijena
800,00 kn po polazniku
Termini
18.11.2019. - 22.11.2019.
16.12.2019. - 20.12.2019.