naslovnicaobrazovanje odraslihosposobljavanjerukovatelj/ica transportnim sredstvima

Rukovatelj/ica transportnim sredstvima

Opis programa
RUKOVATELJ VILIČAREM
RUKOVATELJ VILIČAREM U SKLADIŠNOM PROSTORU
RUKOVATELJ ELEKTROKOLICIMA
RUKOVATELJ HIDRAULIČKOM PLATFORMOM
RUKOVATELJ TORANJSKOM DIZALICOM
RUKOVATELJ MOSNOM DIZALICOM
RUKOVATELJ PORTALNOM DIZALICOM
RUKOVATELJ AUTODIZALICOM
RUKOVATELJ HIDRAULIČKOM DIZALICOM
RUKOVATELJ LAKIM DIZALICAMA
RUKOVATELJ TRAKTOROM S PRIKLJUČNIM ORUĐIMA ZA RAD
RUKOVATELJ ŠUMSKIM ZGLOBNIM TRAKTOROM
RUKOVATELJ VOZILOM ZA UNUTARNJI PRIJEVOZ
RUKOVATELJ AUTOPLATFORMOM
SIGNALIST I VEZAČ TERETA NA DIZALICAMA
RUKOVATELJ VILIČAREM U SKLADIŠNOM PROSTORU

Osposobljavanja se provode na temelju članka 3., točke 1. i 2. Pravilnika o poslovima s posebnim uvjetima rada (N.N., br. 5/84.), te članka 3., točke 5. (upravljanje dizalicama na mehanizirani pogon) te točke 6. (za signaliste i vezače tereta na dizalicama), a namijenjena su osobama koje će rukovati pojedinim od navedenih transportnih sredstava, koje su starije od 18 godina i imaju završenu osnovnu školu.

Ove programe osposobljavanja izvodi ZIRS učilište  Ustanova za obrazovanje odraslih na temelju ovlaštenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. 

Osposobljavanje se organizira u trajanju od 120 sati, od čega je 30 sati teoretske nastave, a praktični dio (90 sati) provodi se na poligonu tvrtke prema posebnom rasporedu.

Provjera znanja obavlja se iz teoretskog i praktičnog dijela, a polaznici koji zadovolje provjeru dobivaju uvjerenje kao dokaz osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu.

Troškovi teoretskog osposobljavanja iznose 800,00 kn po polazniku u što je uključen i priručnik koji služi kao nastavna dokumentacija.

Teoretski dio nastave provodi se popodne u prostorijama ZIRS učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb, s početkom prvog dana u 15 sati, a praktična nastava se održava u tvrtkama.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS učilištu najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja i obaviti uplatu.

Polaznik mora dostaviti preslike: osobne iskaznice, svjedodžbe o zadnjoj završenoj školi, liječničkog uvjerenja o sposobnosti za navedeni program od medicine rada, odgovarajuće vozačke dozvole i fotografiju za iskaznicu rukovatelja.

Ovaj program osposobljavanja je moguće organizirati i u izvanrednom terminu za veći broj polaznika.

Obrazac prijavnice za prijavu putem faksa 01/611-98-12 možete preuzeti ovdje.


Cijena
800,00 kn po polazniku
Termini
13.7.2020. - 17.7.2020.