naslovnicaobrazovanje odraslihosposobljavanjeposlovi u građevinarstvu - bušači

Poslovi u građevinarstvu - bušači

Opis programa
Program osposobljavanja za poslove:

  • BUŠAČ (pri geomehaničkim istraživanjima, geološko-istražnih bušotina, hidrogeoloških bušotina)
  • GEOBUŠAČ
  • RUKOVATELJ STROJEM ZA: injektiranje tla, torkretiranje, zabijanje pilota (lavirist)
  • RUKOVATELJ POSTROJENJEM ZA HIDROLOŠKA BUŠENJA
  • RUKOVATELJ SAMOPOKRETNOM BUŠILICOM

Osposobljavanja se provode na temelju članka 3., točke 1. i 2. Pravilnika o poslovima s posebnim uvjetima rada (N.N., br. 5/84.), a namijenjena su osobama koje će raditi ili već rade navedene poslove, koje su starije od 18 godina i imaju završenu osnovnu školu.

Ove programe osposobljavanja izvodi ZIRS učilište Ustanova za obrazovanje odraslih na temelju ovlaštenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. 

Osposobljavanje se organizira u trajanju od 160 sati, od čega je 40 sati teoretske nastave, a praktični dio (120 sati) provodi se na radilištu tvrtke prema posebnom rasporedu.

Provjera znanja obavlja se iz teoretskog i praktičnog dijela, a polaznici koji zadovolje provjeru dobivaju uvjerenje kao dokaz osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu.

Troškovi teoretskog osposobljavanja iznose 1.000,00 kn po polazniku u što je uključen i priručnik koji služi kao nastavna dokumentacija.

Teoretski dio nastave provodi se popodne u prostorijama ZIRS učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb, s početkom prvog dana u 15 sati, a praktična nastava održava se tvrtkama.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS učilištu najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja i obaviti uplatu.

Polaznik mora dostaviti preslike: osobne iskaznice, svjedodžbe o zadnjoj završenoj školi, liječničkog uvjerenja o sposobnosti za navedeni program od medicine rada, odgovarajuće vozačke dozvole i fotografiju za iskaznicu rukovatelja.


Ovaj program osposobljavanja je moguće organizirati i u izvanrednom terminu za veći broj polaznika.


Obrazac prijavnice za prijavu putem faksa 01/611-98-12 možete preuzeti ovdje.


Cijena
1000,00 kn po polazniku
Termini
13.7.2020. - 17.7.2020.