naslovnicaobrazovanje odraslihosposobljavanjerukovatelj/ica strojevima komunalne mehanizacije

Rukovatelj/ica strojevima komunalne mehanizacije

Opis programa
RUKOVATELJ MOTORNOM PILOM
RUKOVATELJ MOTORNIM ŠKARAMA
RUKOVATELJ MOTORNOM KOSILICOM
RUKOVATELJ TRIMEROM
RUKOVATELJ KOSILICOM ZA KOŠNJU VISOKIH NASIPA
RUKOVATELJ VIŠENAMJENSKIM STROJEM UNIMOG S PRIKLJUČCIMA
RUKOVATELJ VOZILOM ZA PRIJEVOZ SMEĆA
RUKOVATELJ MOTORNOM BUŠILICOM
RUKOVATELJ SAMOHODNIM ODBACIVAČEM SNIJEGA

Osposobljavanje se provodi na temelju članka 3., točke 1. i 2. Pravilnika o poslovima s posebnim uvjetima rada (N.N., br. 5/84.), a namijenjeno je osobama koje će rukovati pojedinim strojevima komunalne mehanizacije, koje su starije od 18 godina i imaju završenu osnovnu školu.

Program osposobljavanja izvodi ZIRS učilište Ustanova za obrazovanje odraslih na temelju ovlaštenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Osposobljavanje se organizira u trajanju 60 - 160 sati, od čega je 20 sati teoretske nastave za motornu pilu, motorne škare, motornu kosilicu  i motornu bušilicu, a 40 sati za ostale programe. Nastava se izvodi prema rasporedu za svaki program.
Praktični dio (40 - 120 sati) provodi se u tvrtki prema posebnom rasporedu.

Provjera znanja obuhvaća teoretski i praktični dio, a polaznici koji zadovolje provjeru dobivaju uvjerenje kao dokaz osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu.

Troškovi teoretskog osposobljavanja iznose 800,00 kn po polazniku u što je uključena i nastavna dokumentacija.

Teoretski dio nastave provodi se popodne u prostorijama ZIRS učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb, s početkom prvog dana u 15 sati, a praktična nastava se obavlja na terenu.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS učilištu najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja i obaviti uplatu.

Polaznik mora dostaviti preslike: osobne iskaznice, svjedodžbe o zadnjoj završenoj školi, liječničkog uvjerenja o sposobnosti za navedeni program od medicine rada, odgovarajuće vozačke dozvole i fotografiju za iskaznicu rukovatelja.


Ovaj program osposobljavanja je moguće organizirati i u izvanrednom terminu za veći broj polaznika.

Obrazac prijavnice za prijavu putem faksa 01/611-98-12 možete preuzeti ovdje.


Cijena
800,00 kn po polazniku
Termini
13.7.2020. - 17.7.2020.