naslovnicaobrazovanje odraslihseminariseminar za osposobljavanje poslodavaca i njihovih ovlaštenika  iz područja zaštite na radu

Seminar za osposobljavanje poslodavaca i njihovih ovlaštenika  iz područja zaštite na radu

Opis programa

Osposobljavanje se izvodi prema Programu za osposobljavanje poslodavaca i njihovih ovlaštenika i Programu za osposobljavanje neposrednih ovlaštenika koji su sastavni dio Pravilnika o osposobljavanju iz zaštite na radu i polaganju stručnog ispita (N.N., br. 112/14.). Ističemo da navedeni pravilnik obvezuje poslodavce da njihovi ovlaštenici moraju obnavljati osposobljavanje svakih 5 godina.

Osposobljavanje u trajanju 7 školskih sati obuhvaća osnovne pojmove iz zaštite na radu; procjenu rizika; osposobljavanje iz zaštite na radu; obveze i prava poslodavaca, radnika i ovlaštenika radnika za zaštitu na radu; poslove zaštite na radu; posebne propise ovisno o djelatnosti poslodavca; posljedice neprovođenja zaštite na radu za poslodavca.

Nastava se održava u prostorijama ZIRS-a, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb.

Seminaru mogu pristupiti polaznici isključivo uz uvjet da je u njihovoj tvrtki izrađena i prihvaćena procjena rizika.

Polaznicima seminara izdaje se zapisnik o osposobljenosti (uvjerenje) prema sadržaju propisanog programa nakon završetka seminara.


Napomena
: Ovlaštenici, koji neposredno rukovode radnicima i sudjeluju u njihovom praktičnom osposobljavanju, da bi bili potpuno osposobljeni prema  propisu moraju se u skladu sa sustavom i programom osposobljavanja za rad na siguran način u tvrtki osposobiti i za rad na siguran način za sve poslove radnika čijim radom rukovode.


Troškovi osposobljavanja iznose 600,00 kn po polazniku + PDV u što je uključena i obrazovna dokumentacija, poseban priručnik u izdanju ZIRS-a.

Početak seminara je prvog dana u 15 sati u prostorijama ZIRS-a.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS-u najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja i obaviti uplatu.


Ovaj program osposobljavanja je moguće organizirati i u vašem prostoru prema dogovoru.


Obrazac prijavnice za prijavu putem faksa 01/611-98-12 možete preuzeti ovdje.

Cijena
600,00 kn po polazniku
Termini
Za informacije o terminu nazovite 01/6119875