naslovnicaobrazovanje odraslihseminariseminar za osposobljavanje za utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radu

Seminar za osposobljavanje za utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radu

Opis programa
Radnik pod utjecajem alkohola predstavlja realnu opasnost na radnom mjestu. Radi se o riziku za njega samog, njegove suradnike, proces rada i materijalna dobra s kojima je u dodiru.

U odredbama Zakona o zaštiti na radu (N.N., br. 71/14., 118/14. i 94/18.) u članku 59. stoji da je poslodavac dužan privremeno udaljiti s mjesta rada radnika koji je na radu pod utjecajem alkohola. Utvrđivanje je li radnik pod utjecajem alkohola obavlja se alkometrom ili drugim prikladnim uređajem, postupkom ili sredstvom. Bilo da se radi o rutinskoj kontroli alkoholiziranosti tijekom radnog dana zbog osnovane sumnje da je radnik u alkoholiziranom stanju ili nakon nezgode koja se dogodila na radnom mjestu, rezultat postupka provjere alkoholiziranosti bit će valjan pod uvjetom da ga je provela za to osposobljena i ovlaštena osoba.

ZIRS vam nudi uslugu osposobljavanja za utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radu u trajanju od jednog dana kojom su obuhvaćeni potrebni teoretski sadržaji (utjecaj alkohola na organizam, pravna regulativa vezana uz zabranu konzumiranja alkohola i načela rada uređaja za utvrđivanje alkoholiziranosti) kao i praktična nastava i rad s alkotestom marke koja ima tipsko odobrenje DMZ-a. Dokaz o svladavanju gradiva provjerava se testiranjem znanja po završetku predavanja. Polaznici koji zadovolje na provjeri znanja i praktičnom dijelu rukovanja uređajem dobivaju uvjerenje i iskaznicu o osposobljenosti za utvrđivanje alkoholiziranosti radnika na radu.

Seminar se održava u prostorijama ZIRS-a, s početkom u 9 sati. Na seminar donijeti osobnu fotografiju (veličina fotografije kao za osobnu iskaznicu) za izradu iskaznice.

Osposobljavanje je namijenjeno neposredno nadređenim odgovornim osobama ili drugim osobama ovlaštenim od poslodavca za obavljanje takve provjere.

Troškovi osposobljavanja iznose 500,00 kn po polazniku + PDV.

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti osposobljavanje treba dostaviti ZIRS-u najkasnije 8 dana prije početka osposobljavanja i obaviti uplatu.

Ovaj program osposobljavanja je moguće organizirati i u vašem prostoru prema dogovoru.

Obrazac prijavnice za prijavu putem faksa 01/611-98-12 možete preuzeti ovdje.

Cijena
500,00 kn po polazniku
Termini
Za informacije o terminu nazovite 01/6119875