naslovnicaobrazovanje odraslihpripremni tečajevi za polaganje stručnih ispitapripremni tečajevi za polaganje stručnih ispita za energetska zvanja

Pripremni tečajevi za polaganje stručnih ispita za energetska zvanja

Opis programa
Na temelju Zakona o energiji (N.N., br. 120/12. i 14/14.) i Pravilnika o poslovima upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima (N. N., br. 88/14. i 20/15.) Zavod za istraživanje i razvoj sigurnosti - ZIRS d. o. o. organizira pripremne tečajeve za polaganje stručnih ispita za energetska zvanja:

- ložač centralnog grijanja
- rukovatelj centralnog grijanja
- rukovatelj klimatizacije
- strojar crpne stanice
- rukovatelj motora s unutarnjim izgaranjem
- strojar kompresorske stanice
- rukovatelj posudama stlačenih plinova
- strojar kotla
- ložač - rukovatelj kotlom
- strojar kotlovskog postrojenja
- rukovatelj pripreme vode
- rukovatelj industrijske peći
- uklopničar u elektroenergetskom sustavu
- uklopničar elektroenergetskih postrojenja u industriji
- punitelj motornih vozila ukapljenim naftnim plinovima ili komprimiranim plinovima.

Program - priprema za polaganje stručnog ispita radnika koji obavljaju poslove upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima

Pripremni tečajevi održavaju se u prostorijama ZIRS-a u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 68. Predavanja se održavaju petkom od 9,00 do 18,00 sati i subotom od 9,00 do 13,00 sati što čini jedan ciklus. Ukupno imamo tri do četiri ciklusa zaredom, što ovisi o planu i programu predavanja za pojedino energetsko zvanje.

Termini i cijene za navedene tečajeve određuju se prema dogovoru.

Rukovanje energetskim postrojenjem dopušteno je samo stručnim radnicima koji imaju položen stručni ispit za to postrojenje!

Uvjeti za polaganje ispita za rukovanje energetskim postrojenjima regulirani su Pravilnikom o poslovima upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima (N. N., br. 88/14. i 20/15.), a primjenjuje se u skladu sa člankom 20. Zakona o energiji (N. N., br. 120/12. i 14/14.). 

Prijaviti se možete klikom na link OVDJE

Cijena
Na upit
Termini
10.5.2024.