Seminar - Utjecaj novih normi i propisa na akustička ispitivanja

 
15.03.2024

SUDJELUJTE NA STRUČNOM SEMINARU!
Pozivamo vas na dvodnevni seminar pod nazivom „Utjecaj novih normi i propisa na akustička ispitivanja“ koji će se održati 19. i 20.4.2024. u prostorijama ZIRS Učilišta, na adresi Ulica grada Vukovara 68 u Zagrebu!
Seminar je namijenjen ispitnim laboratorijima koji su akreditirani za akustička ispitivanja ili to planiraju postati, a odlična je platforma za razmjenu mišljenja i iskustava te ostvarenje novih suradnji!
Prijavite se na vrijeme, broj sudionika je ograničen!
Saznajte više i prijavite se putem web stranice: 🌐 OVDJE
pozivom na broj 📞 01 611 98 75
ili putem e-mail adrese 📧obrazovanje@zirs.hr

Radionice zaštite na radu

 
14.03.2024

Nakon izuzetno uspješne prve radionice, najavljujemo Radionicu II - zaštite na radu, na temu "Upućivanje radnika na ocjenu radne sposobnosti - Kako postupati i moguća rješenja" koja će se održati 11. lipnja 2024.! 🛠️ Ova radionica pruža savršenu priliku za proširenje vaših znanja i vještina, te za razmjenu iskustava s vodećim stručnjacima iz područja zaštite na radu.

 

Sudjelovanje na ovoj radionici je 🆓 BESPLATNO 🆓 za sve koji se prijave i na Konferenciju zaštite na radu koja će se održati u prosincu 2024. godine. Nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku besplatnog sudjelovanja I dodatnog usavršavanja!

 

Što vas očekuje?

 • Zanimljiv program i praktična rješenja usmjerena na najnovije trendove i standarde u zaštiti na radu. 🦺
 • Interaktivne sesije s iskusnim predavačima. 👷‍♂️👷‍♀️
 • Mogućnost umrežavanja s kolegama iz industrije. 🚨

Zašto sudjelovati?

 • Povećajte svoju stručnost u području zaštite na radu. 🛡️
 • Ostanite u tijeku s najnovijim regulativama i praksama. 📋
 • Unaprijedite sigurnost i zdravlje na radnom mjestu. 🧯

Kako se prijaviti?

Putem web stranice 🌐OVDJE

pozivom na broj📞01 611 98 71

ili putem e-mail adrese 📧prodaja@zirs.hr

 

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

 

Vidimo se na radionici! 🥽

 

23. tradicionalna godišnja nacionalna Konferencija zaštite na radu – „Znanjem do sigurnosti i zdravlja na radu!“

 
12.10.2023

Približava se najznačajniji i najveći nacionalni godišnji događaj u zaštiti na radu koji se ne propušta!

 

U organizaciji znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih  Zagreb i Hrvatskog društva za medicinu rada Ogranak Zagreb, u Zagrebu će se 7. prosinca 2023. godine u Kongresnom centru Hotela „Antunović“, održati 23. tradicionalna godišnja nacionalna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem „Znanjem do sigurnosti i zdravlja na radu“. Moto ovogodišnje konferencije je “Učinimo korak prema sigurnijem i zdravijem radnom okruženju!“.

 

Sudionike, koji se već sada mogu prijaviti očekuju najteme, najizlagači iz zemlje i inozemstva, bogat i sadržajan program konferencije i interaktivnih radionica, novi praktični priručnik, nova znanja, prenosiva i primjenjiva iskustva, provjera osobnog  općeg zdravstvenog stanja kao najbolji oblik prevencije te niz drugih interesantnih inovativnih sadržaja!

 

Značajno je da ovogodišnja konferencija ima plemeniti i humanitarni cilj pružanja potpore ženama oboljelima od karcinoma, okupljenima u udruzi „Sve za Nju“,  pri čemu svi poslodavci mogu podržati ovu akciju što većim brojem prijava svojih predstavnika za sudjelovanje na konferenciji i pratećim programskim događajima.

 

Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Hrvatske te Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

 

Partneri su Enterprise Europe Network (EEN) - Europska poduzetnička mreža, Zdravstvena ustanova „Vaš Pregled“, reprezentativna središnjica Matica hrvatskih sindikata te Udruga za promicanje i pružanje pomoći ženama oboljelima od karcinoma „Sve za Nju“.

 

U programu ovogodišnje konferencije predviđene su dvije tematske cjeline; „Prevencija ključni čimbenik zaštite zdravlja na radu“ i „Cjeloživotno učenje; obrazovanje, osposobljavanje, usavršavanje  temelj sigurnosti na radu“, u sklopu kojih će biti 20 izlaganja domaćih i stranih autora.

 

Dodana vrijednost ovogodišnje konferencije je i sedam pred i postkonferencijskih praktičnih tematskih interaktivnih radionica, čiji sadržaj imaju priliku urediti zainteresirani i prijavljeni sudionici konferencije.

 

U sklopu sadržajnog programa održat će se promocija nove vrijedne knjige „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu u EU“.

 

Na Konferenciji će se proglasiti najbolji u području sigurnosti i zdravlja na radu; dodjeliti  priznanja i nagrade Oscar velikim, srednjim i malim tvrtkama i pojedincima te predstaviti dobitnici zlatnog, srebrnog i brončanog Oscara Srce sigurnosti -  najstručnjak/kinja zaštite na radu.

 

Dodjelit će se i godišnje nagrada za zapažene novinarske radove  u području sigurnosti i zdravlja na radu, a priznanja će se dodjeliti i najboljim studentima studija sigurnosti i zaštite u Hrvatskoj.

 

Više informacija o cjelovitom programu i prijavi za sudjelovanje na konferenciji i pojedinim radionicama dostupno je  na https://skup-znr.zirs.hr/

 

Program konferencije, sadržaj radionica i pratećih događaja dizajniran je za stručnjake zaštite na radu, koordinatore zaštite na radu, poslodavce i njihove ovlaštenike, liječnike medicine rada, psihologe i druge zdravstvene djelatnike, povjerenike radnika za zaštitu na radu, predstavnike radničkih vijeća i sindikata, rukovoditelje ljudskih resursa te sve druge koji žele steći nova ili šira znanja i infomirati se o ključnim temama iz područja  sigurnosti i zdravlja na radu.

 

Prijavite se već danas, rezervirajte svoju ulaznicu i sudjelujte u prestižnom događaju godine! Vašim sudjelovanjem i Vi podržavate napore za sigurnije i zdravije radno okruženje!

 

Više informacija o cjelovitom programu i prijavi za sudjelovanje na konferenciji i pojedinim radionicama možete naći:


na web stranici 🌐 https://skup-znr.zirs.hr/
putem broja telefona 📞 01/611-98-71
ili putem maila 📧 prodaja@zirs.hr

X. Međunarodna konferencija zaštite na radu u regiji „Alpe – Jadran“

 
25.04.2023

Prijavi se i sudjeluj na 10. međunarodnoj konferenciji zaštite na radu u regiji Alpe-Jadran.
 Uz poruku „Za sigurnu i zdravu budućnost na radu!“, u Opatiji će se 1. i 2. lipnja 2023. godine održati 10. međunarodna konferencija zaštite na radu u regiji Alpe - Jadran „Work 4.0 Sigurnost i zdravlje na radu”.

Ovogodišnjim jubilarnim susretom obilježit će se i 20-godišnjica uspješne suradnje znanstvenika, stručnjaka zaštite na radu, zdravstvenih djelatnika, inspektora zaštite na radu, predstavnika poslodavaca, sindikata i drugih sudionika iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.

U susret digitalnoj i zelenoj tranziciji, dinamičnim promjenama u svijetu rada i brojim izazovima za sigurnost i zdravlje na radu, u središtu ovogodišnje konferencije bit će najaktualnije teme iz sljedećih tematskih područja:
👉Uloga EU parlamenta u zauzimanju za sigurnost i zdravlje radnika;
👉Zaštita na radu u regiji Alpe-Jadran; jučer, danas, sutra;
👉Psihosocijalni rizici povezani s radom i mentalno zdravlje;
👉Očuvanje radne sposobnosti, radna rehabilitacija i prilagodba radnih mjesta;
👉Upravljanje sigurnošću i zdravljem u promjenjivom svijetu rada;
👉Strategija Vision Zero – kako izgraditi kulturu prevencije u sprječavanju nesreća, tjelesnih i psihičkih ozljeda te bolesti povezanih s radom;
👉Digitalizacija i nove tehnologije te brojne druge teme
I Vi možete biti jedan/na od sudionika/ica najznačajnijeg okupljanja struke u regiji Alpe-Jadran, zalažući se za sigurno i zdravo radno okruženje kao temeljno načelo i pravo na radu.

Očekuju Vas zanimljive radionice.

📣PRIDRUŽITE SE!📣

 Prijave za sudjelovanje i informacije o programu i detaljima ove konferencije dostupne su na:

📞 01 611 9871
ili putem📧prodaja@zirs.hr
Vidimo se 👷👷‍♂️

Karlovačko veleučilište proslavio 26-tu obljetnicu

 
20.04.2023

Svečanom sjednicom Stručnog savjeta, Veleučilište u Karlovcu proslavilo je 26. obljetnicu rada. U izlaganju, dekan Ivan Štedul prezentirao je pokazatelje koji potvrđuju da se radi o jednome od najboljih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

 

U povodu obljetnice Veleučilišta dodijeljene su i dekanske nagrade najboljim studentima te zaposlenicimka Veleučilišta, kao i zahvalnice poslovnim suradnicima.

 

„U proteklih 26 godina karlovačko Veleučilište razvilo se u respektabilnu instituciju. Možemo se pohvaliti da smo po broju studenata u sastavu veleučilišta Republike Hrvatske kojih ima 35 – treći po veličini. Prva dva su iz Zagreba; Tehničko veleučilište i Zdravstveno veleučilište. Zašto je Veleučilište ovako dobro? Tri su bitna faktora. U prvom redu rekao bih izvrsni studenti, koji ove godine samostalno provode više od 18 projekata koje su sami osmislili. Izuzetno je aktivna novinarska grupa, a predstavnica ove ustanove je i studentska pravobraniteljica Hrvatske.

 

Zatim, možemo se pohvaliti s kvalitetnim nastavničkim kadrom, izvrsnom  opremljenošću laboratorija te posebno suradnjom s gospodarstvom. Sve su to razlozi  uspješnosti ove karlovačke visokoškolske ustanove. U kolektivu se osjeća visoka motivacija, timski rad, pri čemu svoj doprinos pruža i izvannastavno osoblje. Bez zajedničih napora i sinergije ne bi bilo ovako uspješnog Veleučilišta.

 

Naši studiji su stručni studiji, i upravo nam je dragocjena suradnja s gospodarskim subjektima kako bismo pripremili naše studente da se nakon završetka studija  stečenim znanjima, vještinama i kompetencijama odmah mogu uključiti u svijet rada. Upravo zbog toga nam je kroz stručnu praksu i druge oblike potrebna potpora gospodarstva. Zato smo ove godine odlučili nekoliko tvrtki nagraditi za uspješnu poslovnu suradnju“, naglasio je dekan Ivan Štedul.

 

Ovom prilikom, u nazočnosti Željka Sven Bukovskog, predsjednika Uprave ZIRS-a, zahvalnica za uspješnu poslovnu suradnju dodjeljena je Zavodu za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o.

 

Suradnja Veleučilišta u Karlovcu i ZIRS-a ostvaruje se kroz promociju studija zaštite    i sigurnosti, vrednovanje i nagrađivanje izvrsnih studenata, mogućnost stjecanja prvog radnog iskustva u ovlaštenoj osobi za poslove zaštite na radu te međusobnom  partnerskom potporom u organizaciji stručnih skupova i konferencija povezanih s područjem sigurnosti i zdravlja na radu.

 

 

 

Seminar "Radni odnosi i zaštita na radu"

 
08.03.2023

Pozivamo vas na seminar "Radni odnosi i zaštita na radu" koji će se održati u Zagrebu, u četvrtak 23. ožujka 2023. s početkom u 10,30 sati, u Kongresnoj dvorani Hotela „Antunović“, Zagrebačka avenija 100a.

Seminar organiziraju Stručni časopis “Radno pravo“ i Akademija sigurnosti - znanstveno-stručni časopis „Sigurnost“

Saznajte više klikom na link OVDJE

22. tradicionalna godišnja Konferencija

 
29.09.2022

Znanstveno-stručni časopis "Sigurnost"


Zavod za istaživanje i razvoj sigurnosti (ZIRS)
i
Udruga za promicanje zaštite

pozivaju vas na

22. tradicionalnu godišnju Konferenciju

„Izazovi za sigurnost i zdravlje na radu 2023.“

koja će se održati u četvrtak, 8. prosinca 2022. s početkom u 9 sati u Kongresnom centru Hotel Antunović, Zagreb, Zagrebačka avenija 100 A
(zapadni ulaz u grad, 5 km od ZV-a)

 

Radionice 7. i 9.12.2022.

 

Očekuju Vas NAJ teme, NAJ izlagači, ugodno okruženje, popusti i brojne pogodnosti, vrijedne nagrade za pojedince i tvrtke, domjenak i niz drugih ugodnih iznenađenja. Okušajte sreću u vrijeme adventa u nagradnoj igri u kojoj sudjeluju nazočni sudionici na Konferenciji. Svaki sudionik dobiva Zbornik radova na USB sticku.

 

Za sve zainteresirane koji ne mogu prisustvovati Konferenciji, organiziramo i praćenje online!


Informirajte se, prijavite se i iskoristite popuste!

 

Broj prijava je ograničen, zato požurite i osigurajte svoje mjesto.

 

Više o konferenciji, kao i prijavu možete naći na web stranici:

 

https://skup-znr.zirs.hr

pozivom na broj: 01/611-98-71

ili upitom na e-mail: prodaja@zirs.hr

Veselimo se vašem dolasku!

 

NAGRADE

OSCAR - GODIŠNJA NAGRADA

OSCAR - POVELJA S PLAKETOM

NAGRADA ZA NOVINARSKI RAD

 

22 godine s vama!

Samo sigurni i zdravi radnici čine uspješne tvrtke i organizacije!

Novo u ponudi

 
05.07.2022

 

NOVO! NOVO! NOVO! KARTONSKA AMBALAŽA!

 

Kartonske kutije su ekološki prihvatljiv proizvod te najekonomičniji način za pohranu i transport robe.

 

U našem prodajnom programu možemo ponuditi troslojnu i peteroslojnu kartonsku ambalažu:

 

 • transportne kutije tipa Amerikan
 • složive kutije s poklopcem za arhivu (u koje stane 5 standardnih ili 7 tankih registratora)
 • štancane kutije (za boce, staklenke, poklone, prehrambene proizvode).

 

Njihova upotreba je jednostavna, struktura im je čvrsta i izdržljiva tako da se mogu koristiti i za transport najzahtjevnijih proizvoda. Kod nas su dostupne u raznim veličinama, širinama te prema vašim potrebama.

 

Mogu se koristiti za pakiranje svih vrsta roba, i to:

 

 • kutije za selidbe
 • poštanska pakiranja
 • arhivske kutije
 • kutije za boce
 • kutije za prehrambene proizvode.

kontakt: Ramiza Vidović

mob.: 091/611-9813 /  tel.: 01/611-9871 / e-mail: ramiza.vidovic@zirs.hr

Posljednji pozdrav

 
04.07.2022

S tugom se opraštamo od našeg dugogodišnjeg prijatelja i kolege mr.sc. Ivice Mekovca. Njegovo znanje i doprinos zauvijek će ostati utkani u naše poslovanje, a zajednički trenutci u naša sjećanja.

Iskrena sućut obitelji.

Pogreb će se održati 26.7.2022. u 11:40 h na groblju Miroševac.

Ivica Mekovec rođen je 1961. godine u Zagrebu. Na Fakultetu prometnih znanosti, smjer cestovni promet, diplomirao je 1986. godine s temom konstrukcije vozila za prijevoz opasnih tekućina nakon čega je na istom fakultetu 2001. godine stekao zvanje Magistar znanosti s radom „Strategija prijevoza opasnih tvari na tlu RH“. Od 1986. godine u Centru za vozila Hrvatske radio je u Odjelu za ispitivanje vozila prijevoz opasnih tvari do 2006. godine. U Ministarstvu nadležnom za promet radio je na mjestu voditelja odjela za cestovna motorna vozila i prijevoz opasnih tvari i kao inspektor cestovnog prometa za prijevoz opasnih tvari od 2005. do 2017. godine. Obavljao je funkciju tehničkog direktora u APK Kljajić d.o.o.. Nakon toga se zaposlio u tvrtki ZIRS promet gdje je radio na mjestu koordinatora obrazovanja. Bio je član Upravnog vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa. Tijekom radnog vijeka obrazovao se za nadzornika tehničke ispravnosti vozila, za sigurnosnog savjetnika pri prijevozu opasnih tvari cestom i željeznicom prema ADR i RID, završio je osposobljavanje za ispitivanje i preglede kočionih sustava na cestovnim vozilima, vagonima i lokomotivama te je završio pedagoško psihološku izobrazbu na Učiteljskom fakultetu. Tijekom rada aktivno je sudjelovao u osposobljavanjima, stručnim i znanstvenim skupovima i edukacijama svih sudionika u prometu na cesti i željeznici s naglaskom na prijevoz opasnih tvari. Autor je četiri stručne knjige o prijevozu opasnih tvari i koautor na priručnicima i biltenima te ima objavljeno preko 40 stručnih i znanstvenih radova područja prometa.

Natječaji za posao 2022.

 
27.01.2022

Zahvaljujemo svim kandidatima koji su aplicirali za radna mjesta u 2021. godini u ZIRS i ZIRS učilištu. Nažalost sve kvalitetne kandidate nismo uspjeli zaposliti. Pozivamo sve koji su i dalje u potrazi za suradnjom da nam se jave na natječaje i u 2022. godini te se nadamo da ćemo uspjeti u ovoj godini zaposliti više kandidata usred povećanih potreba za zaposlenjem.

 

Stručna konferencija zaštite na radu 2021.

 
12.11.2021
 
 

Može li vaše poslovanje opstati u pandemiji?

Sudjelujte na Stručnoj konferenciji zaštite na radu i ojačajte imunitet svojeg poslovanja, uz stručne savjete i preporuke vodećih eksperata!

 

Saznajte promjene u podzakonskim propisima povezanim sa zaštitom na radu, trenutno stanje i projekcije za hrvatsku poslovnu struku, predikcije o daljnjem razvoju i implementaciji digitalizacije i robotizacije te kako raditi u izazovnim uvjetima koji su tek pred nama!

 

U sklopu programa, previđena je i profesionalna radionica namijenjena dodatnoj edukaciji stručnjaka zaštite na radu i ispitivanju radne opreme te prigodni domjenak za sve sudionike.

 

Konferencija će se održavati prema najvišim epidemiološkim mjerama, u zagrebačkom Hotelu Antunović, u četvrtak, 9.12.2021., a u slučaju da istoj nećete moći fizički prisustvovati, moći ćete je pratiti online.

 

Broj prijava je ograničen, zato požurite i osigurajte svoje mjesto.

 

Više o konferenciji, kao i prijavu možete naći na web stranici

https://skup-znr.zirs.hr
pozivom na broj: 01/611-98-71
ili upitom na e-mail: prodaja@zirs.hr

Veselimo se vašem dolasku!


Politika zaštite okoliša

 
28.09.2021

Politika zaštite okoliša

 

Uprava tvrtke Zavod za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o. opredjeljuje se za sljedeću politiku zaštite okoliša:

 • poslovanje ZIRS-a ima mali utjecaj na zagađenje okoliša, dat ćemo svoj doprinos zaštiti okoliša kroz recikliranje proizvoda koje koristimo
 • trajno ćemo težiti poboljšanjima na području zaštite okoliša
 • pridržavat ćemo se svih relevantnih zakonom propisanih obveza

Svaki djelatnik Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o. upoznat je s politikom zaštite okoliša, razumije je i prihvaća kao trajno načelo u vlastitom djelovanju.

 

U Zagrebu, 20.9.2021.

Novi artikli u ponudi

 
11.08.2021

Obavještavamo Vas da u našem asortimanu imamo nove artikle u ponudi.

 
Ako nazovete do kraja mjeseca odobravamo rabat!
 Kontakt podaci za narudžbe:
Telefon: +385 1 611 98 71
E-mail: prodaja@zirs.hr

Novi znakovi u ponudi

 
25.06.2021
Obavještavamo Vas da u našem asortimanu imamo u ponudi nove znakove.

 


Novo u ponudi

 
12.01.2021
Obaviještavamo Vas da u našem asortimanu imamo novi znak u ponudi.

 
 Kontakt podaci za narudžbe:
Telefon: +385 1 611 98 71
E-mail: prodaja@zirs.hr

OTKAZANA KONFERENCIJA

 
01.12.2020


Poštovani sudionici,


nažalost otkazujemo održavanje on-line Stručne konferencije zaštite na radu 10.12.2020. zbog novih epidemioloških mjera koje su stupile na snagu 28.11.2020.


Vjerujemo da će se održati sljedeće godine, a o čemu ćemo vas obavijestiti na našim mrežnim stranicama. Opet ćemo se družiti, razmjenjivati iskustva i predstavljati nove spoznaje u području zaštite na radu čim završi razdoblje pandemije COVID-19.
Politika kvalitete

 
25.09.2020
Politika kvalitete

Uprava tvrtke Zavod za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o. opredjeljuje se za sljedeću politiku kvalitete:
 • Usmjerenost na potrebe i očekivanja kupca, stručno i kvalitetno obavljanje poslova i zadovoljstvo kupca ostvarenom suradnjom su najvažnije vrijednosti prema kojima Zavod za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o. mjeri i određuje svoju ukupnu uspješnost.
Da bismo postizali, održavali i osnaživali te vrijednosti, trajno se obvezujemo:
 • zapošljavati stručno i ambiciozno osoblje koje će imati mogućnosti i obveze stalno se razvijati i usavršavati
 • pribavljati suvremenu opremu, infrastrukturu i okruženje za ugodan rad
 • njegovati i razvijati partnerske odnose s raznim strankama (kupcima i korisnicima usluga, nadležnim ministarstvima, ovlaštenim pravnim i fizičkim osobama za obavljanje poslova zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša itd.)
 • trajno usklađivati djelovanje s primjenjivom zakonskom regulativom
 • pružati kupcima najbolje informacije o aktualnoj ponudi
 • izvršiti naručene usluge u najkraćem vremenu
 • brzo i djelotvorno riješiti sve pritužbe ili reklamacije kupaca
 • primjenjivati i poboljšavati djelotvornost sustava upravljanja kvalitetom temeljenog na zahtjevima međunarodne norme HRN EN  ISO 9001 i težiti nadilaženju razine tih zahtjeva
 • postavljati si ambiciozne, mjerljive i ostvarljive ciljeve
 • razmatrati moguće rizike i prilike te osigurati njihov nadzor i rješavanje
Svaki djelatnik Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o. upoznat je s politikom kvalitete, razumije ju i prihvaća kao trajno načelo u vlastitom djelovanju.

U Zagrebu, 09. siječanj 2019.

Uprava 

Novi znakovi u ponudi

 
16.09.2020
Obaviještavamo Vas da u našem asortimanu imamo nove znakove u ponudi.

   
    
   


 Kontakt podaci za narudžbe:
Telefon: +385 1 611 98 71
E-mail: prodaja@zirs.hr

NATJEČAJ ZA IMENOVANJE RAVNATELJA/ICE USTANOVE ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH ZIRS UČILIŠTE

 
13.07.2020

ZAPOŠLJAVAMO

RAVNATELJA/ICU USTANOVE ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH

PODACI O POSLODAVCU:

Naziv poslodavca: Ustanova za obrazovanje odraslih ZIRS učilište

Adresa: Ulica grada Vukovara 68

Kontakt: zirs@zirs.hr, 01/611-13-34

OIB: 22228764473

Djelatnost: Obrazovanje odraslih


PODACI O RADNOM MJESTU:

Naziv radnog mjesta: Ravnatelj učilišta

Opis poslova: Vođenje ustanove – organizacija poslova za obrazovanje odraslih

Razina obrazovanja: VSS

Vrsta zaposlenja: Reizbor (4 godine)


POTREBNA ZNANJA I VJEŠTINE:

Informatička znanja: iOffice

Vozački ispit: B kategorije

Radno iskustvo: 5 godina


UVJETI RADNOG MJESTA:

Mjesto rada: Zagreb

Smjena: Prijepodne


UVJETI NATJEČAJA:

Rok za podnošenje prijave je 7 (sedam ) dana od dana objave natječaja na službenim elektroničkim stranicama

Kontakt kandidata s poslodavcm: zirs@zirs.hr

NAPOMENE: Obavezno pedagoško – psihološko obrazovanje

Važna obavijest

 
09.04.2020

U svjetlu trenutne situacije koja se odnosi na koronavirus (COVID-19), neke su države, Ugovorne strane Sporazuma o Međunarodnom prijevozu opasnih tvari u cestovnom prijevozu potpisale Multilateralni Sporazum (M324) koji se odnosi na privremenu međusobnu mjeru produljenja valjanosti potvrda i uvjerenja osposobljavanja vozača, članova posade vozila, rukovatelje i sigurnosnih savjetnika pri međunarodnom prijevozu opasnih tvari kao i na svom području.

Sporazum dopušta produljenje valjanosti isteklih Potvrda i Uvjerenja do 1. prosinca 2020. godine.

Multilatelarni Sporazum M324 hr

Multilatelarni Sporazum M324 en

Ugovorne strane potpisnice M324

Međutim, slijedom navedenog do 01. prosinca potrebno je izhodovati pravovaljane Potvrde ili Uvjerenja.

ZIRS Učilište Ustanova za obrazovanje odraslih u suradnji s ZIRS Zavod za istraživanje i razvoj sigurnosti u prometu će u najprimjerenijem vremenskom roku nakon proglašenja prestanka trenutne situacije (epidemije) organizirati navedena osposobljavanja.

Kako bi smo se što svrhoshodnije organizirali prema Vašim i našim mogućnostima molimo Vas da nas kontaktirajte i prijavite vaše djelatnike na osposobljavanja već sada.

ZA SVE DODATNE INFORMACIJE OBRATITE NAM SE NA

promet@zirs.hr

obrazovanje@zirs.hr

ivica.mekovec@zirs.hr

ZIRS

tel. 01/611 98 75

mr.sc. Ivica Mekovec

tel. 099/6874562

U nadi dobre poslovne suradnje srdačno Vas pozdravljamo

Novo u ponudi

 
20.03.2020
S obzirom na novonastalu situaciju s ciljem sprečavanja širenja virusa, kod nas možete kupiti obavijesne ploče - higijensko pranje ruku i upute kako se ponašati s ciljem sprečavanja širenja virusa.Kontakt podaci za narudžbe:
Telefon: +385 1 611 98 71
E-mail: prodaja@zirs.hr

Obavijest polaznicima

 
13.03.2020

Zbog trenutne situacije s epidemijom virusa COVID-19 obavještavamo sve trenutne i buduće polaznike naših programa osposobljavanja, usavršavanja, seminara i pripremnih tečajeva da smo u postupku uspostave online nastave preko youtube prijenosa uživo.

Više informacija možete očekivati uskoroMotivacijske radionice namijenjene ženama u građevinarstvu

 
17.01.2020


Više o temi možete naći na linku


OVDJE

Konferencija zaštite na radu 2019.

 
08.11.2019Zavod za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o. uz stručnu podršku Udruge za promicanje zaštite ljudi u radnoj i životnoj okolini, Hrvatske udruge za zdravo radno mjesto i Europskog društva inženjera sigurnosti poziva vas na KONFERENCIJU ZAŠTITE NA RADU 12.12.2019. godine s početkom u 9 sati u Hotelu Antunović, Zagreb (zapadni ulaz u grad, 5 km od ZV-a). Prijavite se, upotpunite znanje i osigurajte sebi i svom poslovanju konkurentnost na tržištu!

Više o konferenciji, kao i prijavu možete naći na web stranici

https://skup-znr.zirs.hr
pozivom na broj 01/611-98-71
ili upitom na e-mail prodaja@zirs.hr

Vidimo se!Opasne tvari i robe 2019. - stručni seminar - 12.11.2019.

 
02.10.2019

E - računi

 
02.10.2019
Obavještavamo sve korisnike da je službena e-mail adresa za slanje e-računa: 

zirs@zirs.hr

Seminar - Kemikalije i kemijski proizvodi - 24.9.2019.

 
02.09.2019

 • Od 1.1.2020. na naljepnicama za proizvode počinje se primjenjivati novi kod: UFI.
 • Do 2025. UFI će biti obvezan na naljepnicama svih proizvoda razvrstanih s obzirom na opasnost  za zdravlje ili fizičku opasnost.
 • Što je UFI, kako će se upotrebljavati? Postupak za izradu UFI? Lanac opskrbe i UFI? UFI i postavljanje na naljepnicu?
Sve odgovore saznajte na našem seminaru!

Seminar je namijenjen pravnim i fizičkim osobama koje su u kontaktu s opasnim kemikalijama te svima koji žele saznati ili obnoviti svoje znanje iz područja kemikalija (opasnih).
Cilj seminara je osim stjecanja i/ili proširivanja znanja o navedenim temama da sudionici donesu provedbene odluke.
 
Polaznici će se upoznati s aktivnostima koje je potrebno poduzeti da bi radili u skladu s propisima.

Više o seminaru, kao i prijavu, možete naći klikom na link OVDJE ili pozivom na broj 01/611-98-75

Uspješno provedeno osposobljavanje financirano od strane Europskog socijalnog fonda

 
13.06.2019

Ustanova za obrazovanje odraslih ZIRS učilište uspješno je provela osposobljavanje 33 polaznika za zanimanje jednostavni poslovi u zanimanju armirača/ice u sklopu projekta ,,OSOBNOM IZGRADNJOM DO USPJEŠNE GRADNJE“ koji je financiran od strane Europskog socijalnog fonda.

Programi osposobljavanja koji su još predviđeni u projektu su jednostavni poslovi u zanimanju zidar/ice, keramičar/ke, tesar/ice, ličioca/ličiteljice, fasadera/ke, izolatera/ke i montera/ke suhe gradnje.

 Pozivamo sve zainteresirane da prijave za besplatno osposobljavanje u organizaciji ZIRS učilišta financirano od strane Europskog socijalnog fonda i steknu znanja iz vrlo traženih zanimanja te da kroz osposobljavanja dođu do zaposlenja u vodećim građevinskim tvrtkama.

Više o projektu kliknite OVDJE

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Plinoinstalater – monter za poslove na distribucijskom sustavu prirodnog plina

 
11.06.2019


Obavještavamo sve zainteresirane da će se osposobljavanje za poslove plinoinstalatera – montera na distribucijskom sustavu prirodnog plina održati od 1. srpnja 2019. do 5. srpnja 2019. Prijavite se uz najpovoljnije cijene i najkvalitetniju uslugu! 

Više o temi, kao i prijavu možete naći na linku OVDJE

Izvještaj sa savjetovanja Alpe-Jadran 2019.

 
06.06.2019

Dana 11. i 12. travnja 2019. u Opatiji je  održano IX. tradicionalno savjetovanje "Zaštita na radu u regiji Alpe-Jadran" pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava RH, Opće ustanove za osiguranje nesreća (AUVA), Ministarstva rada, socijale i zaštite potrošača Republike Austrije i Inspekcije rada Republike Austrije. 

I na ovom savjetovanju ugledni stručnjaci iz Europske agencije za zaštitu na radu iz Austrije, te Slovenije i Hrvatske razmijenili su nove spoznaje i aktualna iskustva iz područja zaštite na radu i medicine rada.

Savjetovanju su prisustvovali svi koji se bave zaštitom na radu:

stručnjaci za zaštitu na radu iz ovlaštenih trgovačkih društava,
inspektori rada,
inspektori rada,
specijalisti medicine rada,
poslodavci,
sindikati i sindikalni povjerenici,
stručnjaci za zaštitu na radu iz trgovačkih društava,
povjerenici radnika za zaštitu na radu 
članovi udruga iz područja zaštite na radu.

Teme savjetovanja:

Kampanja opasne radne tvari:
- Izloženost kancerogenim tvarima 
- Rak uzrokovan uvjetima na radnom mjestu 
Provedba propisa zaštite na radu
ISO 45001 - Upravljanje zdravljem i sigurnošću na radu
Obilazak radnog mjesta  s obzirom na promijenjeno zdravstveno stanje radnika
Industrija 4.0 
Rad zajedno s robotima
Teška ozljeda radnika pri upravljanju robotskim postrojenjem za pakiranje
Iskustva iz zaštite na radu u skučenim prostorima...


Za galeriju fotografija, prezentacije i sve ostale detalje posjetite službenu stranicu savjetovanja klikom na link OVDJE

IX. savjetovanje “Zaštita na radu u regiji Alpe-Jadran”

 
12.03.2019


Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Republike Hrvatske (MRMS) nastavlja korisnu suradnju s austrijskim partnerima u cilju izmjene iskustava sa zemljama u regiji. MRMS zajedno s ostalim suorganizatorima organizira već deveto savjetovanje sa svrhom da ugledni stručnjaci iz Europske agencije za zaštitu na radu te Austrije, Hrvatske i Slovenije razmijene nove spoznaje i aktualna iskustva iz područja zaštite na radu i medicine rada. Pokrovitelji su se složili da izvršnu organizaciju i ovaj puta povjere Zavodu za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o., Zagreb i Udruzi za promicanje zaštite, Zagreb.

Od tema savjetovanja izdvajamo:

-Kampanje u zaštiti na radu: Zdrava radna mjesta upravljaju opasnim tvarima te SLIC kampanja
-Provedba propisa zaštite na radu
-ISO 45001 - Upravljanje zdravljem i sigurnošću na radu
-Obilazak radnog mjesta  s obzirom na promijenjeno zdravstveno stanje radnika
-Industrija 4.0
-Rad zajedno s robotima
-Druge interesantne teme.

Savjetovanje je namijenjeno svima koji se bave zaštitom na radu:

-stručnjacima za zaštitu na radu iz trgovačkih društava,
-inspektorima rada,
-specijalistima medicine rada,
-poslodavcima,
-sindikatima,
-povjerenicima radnika za zaštitu na radu kao i sindikalnim povjerenicima,
-stručnjacima iz ovlaštenih trgovačkih društava,
-članovima udruga iz područja zaštite na radu,
-svim zainteresiranima

Upotpunite vaše znanje,
povećajte razinu sigurnosti i konkurentnosti!


Više o savjetovanju kao i prijavu potražite na: 


01/611-98-71

prodaja@zirs.hrVidimo se!

Stručni skup zaštite na radu

 
23.10.2018
ZIRS i časopis "Sigurnost" organiziraju:
Zanima vas koje su nove izmjene u Zakonu o zaštiti na radu? Kakvo je stanje ZNR na gradilištima? Kako spriječiti sve veće stradavanje radnika? Što je sa izvještajem inspekcije?

Odgovore na sva pitanja saznajte na našem redovitom Skupu ZNR. Prijavite se još danas!


Digitalno se možete prijaviti OVDJE.

Program skupa možete pogledati OVDJE.

Prijavnicu za skup možete preuzeti OVDJE.


Vidimo se!

Poziv na besplatno osposobljavanje

 
10.10.2018

POZIV NA BESPLATNO OSPOSOBLJAVANJE ZA JEDNOSTAVNE POSLOVE U GRAĐEVINARSTVU

 

,,OSOBNOM IZGRADNJOM DO USPJEŠNE GRADNJE“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 

Ustanova za obrazovanje odraslih ZIRS učilište u sklopu projekta, korisnik je bespovratnih sredstava koje osigurava Europski socijalni fond za provedbu programe osposobljavanja 120 odraslih osoba za jednostavne poslove u građevinarstvu. Trajanje projekta je 24 mjeseca, odnosno od 1. mjeseca 2018. do 1. mjeseca 2020.

 

Programi osposobljavanja koji su predviđeni u projektu su jednostavni poslovi u zanimanjima: zidar/ice, keramičar/ke, tesar/ice, armirača/ice, ličioca/ličiteljice, fasadera/ke, izolatera/ke i montera/ke suhe gradnje.

 

Tko se može prijaviti na program besplatnog osposobljavanja i koliko osoba zaprimamo?

60 dugotrajno nezaposlenih odraslih osoba (nezaposleni dulje od 1 godine) iz svih dijelova Republike Hrvatske starijih od 34 godine bez tercijarnih kvalifikacija        (polaznici s gimnazijskim obrazovanjem, četverogodišnjim i petogodišnjim strukovnim srednjoškolskim obrazovanjem i nižim stupnjevima obrazovanja)

50 odraslih osoba s nižim razinama kvalifikacija (trogodišnje strukovno obrazovanje i niži stupnjevi obrazovanja)

10 mladih odraslih osoba u dobi između 15 i 34 godine bez kvalifikacija (samo sa završenom osnovnom školom).

Programi osposobljavanja za polaznike iz ovih navedenih skupina su besplatni i u ograničenom broju. Zato se požurite!!!

 

Što vam nudimo?

provođenje teorijske nastave s pripadajućom stručnom literaturom na adresi Ulica grada Vukovara 68, 10001 Zagreb u ZIRS učilištu,

provođenje praktičnog dijela osposobljavanja na gradilištu pod vodstvom mentora na području grada Zagreba,

naknadu za nastale putne troškove dolaska na teorijsku i praktičnu nastavu,

naknadu za obavljanje liječničkog pregleda.

Nakon osposobljavanja postoji mogućnost brzog zaposlenja u našim vodećim građevinskim tvrtkama.

ZIRS učilište planira organizirati dvije motivacijske radionice namijenjene ženama u građevinarstvu, te stoga pozivamo sve zainteresirane kandidatkinje za osposobljavanje da nam se jave.

Ako se prepoznate u jednoj od navedenih ciljanih skupina, javite nam se s povjerenjem. Iskoristite priliku, povećajte svoju konkurentnost na tržištu rada!!!

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost ZIRS Učilišta.

 

Javite se na: ZIRS učilište, Ulica grada Vukovara 68, 10001 Zagreb, tel.: 01 611 98 75; mail: obrazovanje@zirs.hr

Upisi u tijeku

 
09.10.2018

GDPR edukacija

 
01.06.2018
Čuli ste za GDPR uredbu? Imate pitanja i nepoznanica u vezi s ovom direktivom EU-a kojoj se svi moramo prilagoditi? Ne znate od kuda biste počeli?

NE BRINITE!

U našim prostorima možete obaviti osnovnu i naprednu GDPR edukaciju koja će vas pripremiti za sve kako biste i dalje sigurno i zakonski poslovali.
Više o temi i prijavama možete naći na linku 

ZIRS u prometu

 
07.05.2018 Osnovali smo novu tvrtku ZIRS-promet d.o.o. u kojoj vam uz stručno vodstvo mr. sc. Ivice Mekovca nudimo kvalitetnu i stručnu suradnju kao i odgovore na sva vaša pitanja u vezi s prijevozom opasnih tvari.

Za više informacija i dodatne usluge koje nudimo posjetite našu stranicu klikom 

OVDJEPLIVA - EDUKACIJA VANJSKIH IZVOĐAČA

 
13.03.2018
 Edukacija se odnosi na radnike tvrtki koji će kao vanjski izvođači obavljati radove na lokacijama Plive

Više o edukaciji kao i prijavu možete naći OVDJE

NOVI SEMINAR - SCC trening

 
28.11.2017


Od sada možete pohađati seminar SCC trening u prostorijama ZIRS-a. Više o seminaru pročitajte OVDJE.

STRUČNA KONFERENCIJA I SKUP ZAŠTITE NA RADU

 
31.10.2017

Pozivamo vas na

Stručnu konferenciju i skup zaštite na radu

koji će se održati 7.12.2017. godine s početkom u 9 sati u Hotelu Aristos

(Buzin, 5 km od ZV-a)Digitalno se možete prijaviti OVDJE

Program skupa možete pogledati OVDJE.

Prijavnicu za skup možete preuzeti OVDJE.


NAŠA NOVA USLUGA - PREGLED DIZALA

 
07.09.2017

U sklopu ZIRS Inženjeringa osnovan je tim ZIRS Inspekcije za provođenje inspekcije dizala prema normi za ocjenjivanje sukladnosti HRN EN ISO/IEC 17020, a u skladu s Pravilnikom o sigurnosti dizala.

Inspekcija uključuje:
 • Pregled dizala u uporabi, i to
- njihov redovni godišnji pregled
- pregled zbog poboljšanja sigurnosti
 • Pregled i suglasnost na upute za uporabu i održavanje dizala i spašavanje osoba iz dizala
 • Provjeru i suglasnost na stručnu osposobljenost održavatelja dizala.

ZIRS Inspekcija je inspekcijsko tijelo tipa A koje pruža usluge trećoj strani i neovisno je od ostalih sudionika kao što su projektanti, proizvođači, dobavljači, monteri, vlasnici, korisnici i serviseri dizala.

 

Potvrdu akreditacije možete pogledati OVDJE. 

Mogućnost prijave ozljede na radu ektroničkim putem

 
29.08.2017


Od 1. listopada 2017. bit će moguće prijaviti ozljedu na radu HZZO-u elektroničkim putem.

Pogledajte kako se registrirati za navedenu uslugu OVDJE. 

VIII. savjetovanje "ZAŠTITA NA RADU U REGIJI ALPE-JADRAN"

 
10.05.2017


VIII. savjetovanje "ZAŠTITA NA RADU U REGIJI ALPE-JADRAN" održano je od 27. do 28. travnja 2017. godine u Opatiji.

Kako je bilo na savjetovanju pogledajte OVDJE.

 

MODUS HEALTH KARTICA

 
25.04.2017

Poštovani!

To je digitalna Modus Health kartica (mobilna aplikacija) s uključenom članarinom za 1 godinu!

Uz Modus Health karticu smanjite vrijeme čekanja u redovima, koristite vrhunske usluge naših partnera te ostvarite značajnije uštede.

S Modus Health karticom možete ostvariti popuste u ljekarnama, privatnim zdravstvenim ustanovama i tvrtkama koje su usko povezane sa zdravljem čovjeka i to na licu mjesta bez sakupljanja bodova pri svakoj kupnji, sve dok vam ne istekne članarina.

Na web adresi www.modushealthcard.com možete pogledati detaljnije sve pogodnosti koje kartica donosi. Svakodnevno se povećava broj zdravstvenih ustanova te vas molimo da češće pratite informativne medije Modus International grupe d.o.o.

Na digitalnoj kartici možete vidjetiti sve partnere kod kojih možete ostvariti popuste te njihove kontakt podatke, iznos popusta kao i GEO lokaciju.

Aplikaciju možete preuzeti na google play ili app store trgovini ovisno o vrsti mobitela te u tražilicu upišite modus health card.

Nakon što ste preuzeli aplikaciju potrebno je napraviti sljedeće:

1. Odabrati ‘’aktiviraj novu’’

2. Ispunite podatke

3.  Unesite kôd koji se nalazi s unutarnje strane aktivacijskog kôda, složite se s uvjetima korištenja te zatim odaberite ‘’Prijava’’

Alternativa:

Možete nas kontaktirati i zatražiti plastičnu karticu koju na vaš zahtjev šaljemo!

Za sva pitanja i savjete na raspolaganju vam stoji MDG putem info broja: 01 6314 044 ili putem e-maila: info@modushealthcard.com

Ugodnu štednju želi vam ZIRS d.o.o. i Modus team!


DODJELA HUP PRIZNANJA ČASOPISU "SIGURNOST"

 
25.04.2017
Dana 21. travnja 2017. godine dodijeljeno je priznanje 
časopisu "Sigurnost" za kontinuirano informiranje i promicanje zaštite na radu u Republici Hrvatskoj.


ČASOPIS "SIGURNOST" - PRETPLATA ZA 2017. godinu

 
04.03.2017
 

Godina 2017. je 59. godina kontinuiranog izlaženja znanstvenog časopisa Sigurnost - časopisa za sigurnost u radnoj i životnoj okolini.

Pozivamo vas na pretplatu, ako još niste pretplatnik, a sve dosadašnje pretplatnike pozivamo da obnove pretplatu i pošalju nam izmjene podataka ako je došlo do promjena.

Sve o časopisu pročitajte ovdje.

OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD U APLIKACIJI e-ONTO (elektronički očevidnik o nastanku i tijeku otpada)

 
03.03.2017

Više o osposobljavanju pogledati ovdje

ZIRS je primio zahvalnicu Hrvatskog andragoškog društva

 
15.02.2017

Ponosni smo na priznanje za potporu i doprinos uspjehu aktivnosti Hrvatskog andragoškog društva koje je obilježilo 20. godišnjicu svojeg rada i 50. godišnjicu udruživanja andragoga u Hrvatskoj. Zahvaljujemo na ukazanom priznanju.
PLAN GOSPODARENJA OTPADOM

 
13.02.2017

 Zakon o održivom gospodarenju otpadom (N.N., br. 94/13.) uspostavio je određene obveze, od kojih ističemo one iz članka 21. i 28.:

 1. Plan gospodarenja otpadom jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Zagreba donosi predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Zagreba.
 2. Plan gospodarenja otpadom jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Zagreba donosi se za razdoblje od šest godina, a njegove izmjene i dopune po potrebi.
 3. Jedinica lokalne samouprave dužna je na svojem području osigurati donošenje i provedbu Plana gospodarenja otpadom jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Zagreba.

Pozivamo vas da zatražite našu ponudu za Plan gospodarenja otpadom za vašu županiju, općinu ili grad ako navedene dokumente još niste izradili.

 

ZIRS - Zavod za istraživanje i razvoj sigurnosti, Zagreb, dugi niz godina izrađuje dokumentaciju iz područja zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada, ima vrlo veliki broj referenci, odgovarajuću kadrovsku strukturu, te je jedna od vodećih kuća u Hrvatskoj na ovom području, što je ujedno jamstvo za djelotvornost obavljenog posla.

 

Naše cijene su povoljne, a naša usluga kvalitetna i brza.

 

Za dodatne informacije obratite se direktno Tomislavu Brunčiću, dipl. ing. kem. ntelefon 01/615-67-75 ili mobitel 091/611-98-02, odnosno na tomislav@zirs.hr ili zirs@zirs.hr ili faksom 01/611-98-12.

 

JAVNI POZIV MRMS-a za podnošenje prijedloga za dodjelu PRIZNANJA I NAGRADE ZA PROMICANJE ZAŠTITE NA RADU

 
18.01.2017

JAVNI POZIV 

Ministarstva rada i mirovinskoga sustava 

 za podnošenje prijedloga za dodjelu  

 PRIZNANJA I NAGRADE ZA PROMICANJE ZAŠTITE NA RADU


Poziv pogledajte ovdje

Osposobljavanje sigurnosnog savjetnika za ADR i RID

 
23.12.2016
Organiziramo izvanredni termin za osposobljavanje sigurnosnog savjetnika za ADR i RID od 18. do 20.1.2017.

Više o osposobljavanju ovdje

Pogledajte link za obnovu znanja za sigurnosnog savjetnika ovdje

STRUČNA KONFERENCIJA & SKUP ZAŠTITE NA RADU s međunarodnim sudjelovanjem

 
15.12.2016

Održana je «Stručna konferencija & Skup zaštite na radu s međunarodnim sudjelovanjem»
dana 8.12.2016. u Kongresnom centru ZV-a.

U radnom dijelu konferencije izmijenjena su iskustva iz različitih država (Austrija, Slovenija, Rumunjska, Srbija, Kanada) u vezi s osposobljavanjem u području zaštite na radu, ispitivanjem radne opreme te vođenjem poslova zaštite na radu u tvrtkama. Također smo čuli što nam se priprema u području zaštite na radu u 2017. iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, o nadzoru nad radom stručnih kuća za zaštitu na radu te zašto je inspekcija rada kažnjavala poslodavce u 2016. i kako to izbjeći. U sklopu konferencije održan je i okrugli stol "Stanje zaštite na radu u Republici Hrvatskoj od donošenja novog zakona do danas" za kojim su bili predstavnici ministarstva, Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, poslodavaca, sindikata i stručnjaci za zaštitu na radu.

Prezentacije održanih tema možete pogledati OVDJE.

Zapisnik s okruglog stola možete pogledati OVDJE.

Slike sa konferencije možete pogledati OVDJE.

POČINJE OSPOSOBLJAVANJE RADNIKA I MENADŽERA ZA RAD NA SIGURAN NAČIN PREMA KANADSKOM SUSTAVU OSSA.

 
25.11.2016
Više o seminaru ovdje.

Certified courses for HSE program, approved by OSSA, begins in December 2016-12-5, 6, 7.

Pripremni tečaj za polaganje stručnog ispita stručnjaka zaštite na radu (opći i posebni dio) u organizaciji ZIRS-a d.o.o.

 
26.09.2016
Za obavljanje poslova zaštite na radu kod poslodavca potrebno je položiti stručni ispit za stručnjaka zaštite na radu (ZNR) pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava. U skladu sa sadržajima ispita iz Pravilnika o osposobljavanju iz zaštite na radu i polaganju stručnog ispita (N.N., br. 112/14.), pripremni tečaj podijeljen je na opći i posebni dio prema navedenom rasporedu.

Opći dio stručnog ispita:  dužan je položiti stručnjak I. stupnja koji će obavljati poslove ZNR kod poslodavca koji zapošljava do uključivo 49 radnika ili više - ali s malim rizikom za radnike. Stručnjak I. stupnja može  u tvrtkama  s većim  brojem zaposlenih raditi u timu sa stručnjakom II. stupnja. Uvjet za polaganje općeg dijela je minimalno srednja stručna sprema.
Opći i posebni dio stručnog ispita:  dužan je položiti stručnjak II. stupnja koji će obavljati poslove  ZNR kod poslodavca s više od 50 zaposlenih. Uvjet je minimalno preddiplomski studij sa stečenim nazivom prvostupnik (baccalaureus).

Raspored, prijavnicu i više o seminaru pogledajte OVDJE


POČINJE "OSPOSOBLJAVANJE ZA ODRŽIVU UPORABU PESTICIDA"!

 
06.09.2016
Osposobljavanje počinje 26.1.2017.

Više o osposobljavanju OVDJE

Novi Pravilnik o izgledu, načinu i mjestu isticanja obavijesti o jedinstvenom europskom broju za hitne službe 112 (N.N., br. 82/15.).

 
17.05.2016
Prema Pravilniku o izgledu, načinu i mjestu isticanja  obavijesti o jedinstvenom europskom broju za hitne službe 112 (N.N., br. 82/15.), izgledi novih znakova OVDJE

NOVO - ZAKON O ZAŠTITI NA RADU S KOMENTAROM - 2017.!

 
28.04.2016
 
Dvije godine od donošenja novog Zakona o zaštiti na radu Republike Hrvatske (N.N., br. 71/14., 118/14. i 154/14.) sazreli su uvjeti da se napiše komentar Zakona o zaštiti na radu s povezivanjem na pripadajuće propise.

Ovaj zahtjevni posao obavio je Jere Gašperov, dipl. ing. stroj., iskusan stručnjak zaštite na radu i načelnik Sektora za zaštitu na radu i upravne poslove u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava uz stručnu pomoć i recenziju stručnjaka izdavača –Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o.

Svaki stručnjak zaštite na radu, inženjer u pogonu i ovlaštenik poslodavca povremeno mora konzultirati i tumačiti odredbe Zakona o zaštiti na radu i podzakonskih propisa. Takvu priručnu stručnu potporu ostvarit će korištenjem izdanja autora Jere Gašperova koje možete naručiti  OVDJE.

ZAŠTITA NA RADU

 
13.10.2015
Ne odgovara vam da sami obavljate poslove zaštite na radu?
Neovisno o vašoj veličini mi to možemo obavljati za vas.
Nazovite nas na 099/232-00-45 zbog dogovora!

NOVI PRAVILNIK O SIGURNOSNIM ZNAKOVIMA

 
11.09.2015
Dana 29. kolovoza 2015. godine stupio je na snagu Pravilnik o sigurnosnim znakovima (N.N., br. 91/15., 102/15.)  kojim su znakovi za evakuacijske putove promijenjeni te ih možete naručiti preko naše web košarice ovdje.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na 01 / 611 98 71 ili e-mail: prodaja@zirs.hr
Računalne metoda za izradu procjene rizika - PRORIZ

 
17.02.2015


 

ZIRS je izradio računalnu metodu za procjenu rizika PRORIZ, sukladno Pravilniku o izradi procjena rizika (N.N., br. 112 od 24.9.2014.).


opširnije

NOVI PRIRUČNIK - STRES NA RADU

 
16.10.2014
POZIV NA RADIONICU

 "PREVENCIJA STRESA NA RADU – PROVEDBA"
 Stupanjem na snagu Zakona o zaštiti na radu (N.N., br. 71/14.) dobili smo obvezu provođenja prevencije stresa na radu u svojim tvrtkama ili institucijama.
 Želite li saznati kako ćete pokrenuti rad na prevenciji stresa na radu i koje ćete aktivnosti poduzeti u svojoj tvrtki ili instituciji, priključite se radionici Prevencija stresa na radu – provedba.

 Program radionice, termine održavanja i ostale detalje pogledajte ovdje.

OBRAZAC "ZOS"

 
02.10.2014

Stupanjem na snagu Pravilnika o osposobljavanju iz zaštite na radu i polaganju stručnog ispita (N.N., br. 112/14.) promijenio se i Zapisnik o ocjeni osposobljenosti za rad na siguran način.


ZIRS ga nudi svojoj ponudi - OBRAZAC ZOS

OZNAKA O OBVEZI PREUZIMANJA EE OTPADA (promjena)

 
10.09.2014
Prema članku 1. Pravilnika o izmjeni Pravilnika o gospodarenju otpadnom električnom i elektroničkom opremom (N.N., br. 139/14) prodavatelj je obvezan prilikom prodaje EE opreme krajnjem korisniku u Republici Hrvatskoj na vidnom mjestu na ulazu za kupce u trgovinu i na istaknutom mjestu na blagajni naljepnicom ili stalkom informirati krajnjeg korisnika o mogućnosti predaje odnosno o obvezi preuzimanja EE otpada, te po potrebi i usmeno o načinu i uvjetima preuzimanja.

Novo izdanje ZAKONA O ZAŠTITI NA RADU i ZAKONA O INSPEKTORATU RADA 2014

 
28.07.2014SKUPNA PLOČA OBVEZNIH ZNAKOVA ZA PRIVREMENA GRADILIŠTA

 
26.06.2014

    Svako gradilište zahtijeva postavljanje raznovrsnih znakova sigurnosti. ZIRS je, savjetujući se s inspekcijom rada, kreirao skupnu ploču obveznih znakova za privremena radilišta tako da su na jednom mjestu istaknuti najneophodniji znakovi sigurnosti. Skupna ploča se izrađuje u veličini 940x800 mm. Ploču možete naručiti preko našeg web dućana ili putem faks narudžbenice.  

Prema Pravilniku o sadržaju i izgledu ploče kojima se označava gradilište (N.N. br. 42/14) svako gradilište na kojem se gradi nova građevina, rekonstruira ili uklanja postojeća građevina mora biti označena pločom koja označava gradilište.  


Obvezna zamjena plakata za uzbunjivanje

 
02.09.2013
 
Uredbom o jedinstvenim znakovima za uzbunjivanje (N.N., br. 13/06. i 49/06.) propisani su znakovi za uzbunjivanje stanovništva, vatrogasnih i drugih postrojbi zaštite i spašavanja koji se emitiraju putem sirena, izdavanje priopćenja za stanovništvo i način upoznavanja stanovništva sa znakovima za uzbunjivanje. Državna uprava za zaštitu i spašavanje isključivo je ovlaštena za autorsku izradu i distribuciju obvezatnog jedinstvenog plakata te je na natječaju distribuciju povjerila Zavodu za istraživanje i razvoj sigurnosti d.d. iz Zagreba. Dopušteno je isticanje isključivo autorski zaštićenog plakata nabavljenog kod ovlaštenog distributera Državne uprave (članak 6. Uredbe o jedinstvenim znakovima za uzbunjivanje - N.N., br. 13/06.). Zbog promjene brojeva hitnih službi - sukladno Planu numeriranja (N.N., br. 154/09. i 41/12.) Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) propisala je novi izmijenjen sadržaj plakata sa znakovima za uzbunjivanje.
Vlasnici i korisnici objekata u kojima se okuplja veći broj ljudi, kao što su obrazovne, zdravstvene i druge javne ustanove, stambene zgrade, prometni terminali, športske dvorane i stadioni, trgovački centri, hoteli, autokampovi, trgovačka društva i slično, dužni su nabaviti navedene plakate te ih istaknuti na vidljivim mjestima. Turistička mjesta, prometni terminali, hoteli i autokampovi osim na hrvatskom dužni su istaknuti plakate i na engleskom jeziku i eventualno talijanskom. Da bi plakati služili svrsi (omogućili građanima brzo obavješćivanje odgovarajućih službi), obvezno se postojeći plakati moraju zamijeniti.POGONSKI DNEVNIK ELEKTRIČNE INSTALACIJE ILI POSTROJENJA

 
07.12.2012
  Više o Pogonskom dnevniku el. instalacija i postrojenja možete pročitati ovdje.

ZIPRO - INTERNETSKA APLIKACIJA ZBIRKE PROPISA

 
03.02.2012


Zbirku propisa CD-PZ izdavali smo zadnjih deset godina u nizu dopunjenih verzija. Ove godine smo odlučili promijeniti pristup i umjesto dosadašnje zbirke propisa CD-PZ ponuditi vam zbirku propisa i prateće izmjene internetskom aplikacijom zbirke ZIPRO.

Više o novom načinu ponude zbirke propisa, kako se nastaviti koristiti zbirkom kao već postojeći korisnik, kako postati novi korisnik, o cijenama i slično POGLEDAJTE ako ste OVDJE.

PLOČA "POSTUPAK HIGIJENSKOG PRANJA RUKU"

 
10.12.2011
  Svaka osoba koja radi s hranom mora održavati visoki stupanj osobne higijene i uredan vanjski izgled bez obzira u kojoj fazi procesa proizvodnje i distribucije hrane sudjeluje (prehrambena industrija, skladištenje, transport, trgovina, ugostiteljstvo itd.) kako bi se očuvala njezina zdravstvena ispravnost.

U ZIRS-u je stoga kreirana ploča: INFO-71 POSTUPAK HIGIJENSKOG PRANJA RUKU  kako bi sve osobe koje rade s hranom mogle primijeniti pravilan postupak u svrhu smanjenja ili eliminiranja rizika od moguće opasnosti. 

Novo u ponudi znakova sigurnosti

 
12.05.2011
Oznake sukladnosti "C" i "CE"

    

ADR 2011 - Nove listice

   

PRIPREMNI TEČAJEVI ZA POLAGANJE STRUČNIH ISPITA namijenjeni radnicima koji obavljaju poslove upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima

 
07.10.2010
Rukovanje energetskim postrojenjima dopušteno je samo stručnim radnicima koji imaju položen stručni ispit za to postrojenje.

Pripremni tečajevi za polaganje stručnih ispita za energetska zvanja:
- ložač centralnog grijanja
- rukovatelj centralnog grijanja i termoventilacije
- strojar crpne stanice
- rukovatelj motora s unutarnjim izgaranjem
- strojar kompresorske stanice
- rukovatelj posudama tehničkih plinova
- strojar kotla
- ložač-rukovatelj kotlom
- strojar kotlovkog postrojenja
- rukovatelj industrijske peći

Više o tečajevima pogledajte na stranici Obrazovanje odraslih.

Akreditacija za ispitivanja emisija onečišćujućih u zrak iz stacionarnih izvora

 
01.02.2010Od 1. siječnja 2010. godine mjerenje emisija u zrak imaju pravo obavljati samo one pravne osobe koje su akreditirane i imaju rješenje Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva iz 2010. godine.


Sa zadovoljstvom vas možemo obavijestiti da ZIRS laboratorij ima akreditaciju prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007 za odabrana ispitivanja emisija onečišćujućih tvari u zrak iz stacionarnih izvora koju je izdala Hrvatska akreditacijska agencija. Slijedom toga Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva nam je izdalo dozvolu za obavljanje praćenja emisija u zrak iz stacionarnih izvora, pa nam se slobodno obratite.

 
05.05.2009